06:11
Обласний етап Всеукраїнського зльоту юних туристів-краєзнавців-2017

6-8 червня 2017 року у Путивльському районі на базі дитячого оздоровчого табору "Восход", що у с. Пересипки, відбувся обласний етап Всеукраїнського зльоту юних туристів-краєзнавців, організований туристсько-краєзнавчим відділом ОЦПО та РТМ. Захід був досить насичений різними випробуваннями та вимагав від учасників всебічного розвитку, унікальних умінь, знань та навичок. За перемогу змагалися команди з різних куточків Сумщини, а саме: з Кролевецького, Путивльського, Білопільського, Буринського, Недригайлівського, Середино-Будського, Тростянецького районів та м. Суми.

Наша район представляла збірна учнів Великочернеччинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів та вихованців Сумського районного Будинку дітей та юнацтва на базі Великочернеччинської спеціалізованої школи.

Так, конкурс "Візитка" завершився для "Чернецьких відчайдухів" золотою перемогою і задав високого темпу.

У конкурсі "Творчих майстерень" за різними напрямками краєзнавчих досліджень рівних нашій команді теж практично не було й дуже приємно відзначити, що з 6 станцій маємо чотири перших місця (географія, фольклор, геологія, екологія - керівник робіт Котькало Є.С.), друге (археологія (керівник - Кутник О.І.) та п"яте (історія (керівник - Кутник О.І.)) місця. Треба пишатися здобутками колег у цьому конкурсі, адже усі роботи були цікаві, змістовні, мали наукову цінність.

На дистанції "Командна смуга перешкод" вибороли І місце. З таким же результатом завершився і туристсько-краєзнавчий маршрут.

Обряд "Сватання" приніс нашій команді ІІІ місце, так само як і конкурс репортажів про зліт - надзвичайно емоційний, щирий та сповнений позитиву конкурс, який дав усім супер-заряд енергії та вражень. Окрема подяка - командам Недригайлівського та Тростянецького районів за їх креатив, творчість та почуття гумору.

   

У підсумку наша команда посіла І місце! Ми отримали цінні подарунки, море вражень, прекрасні спогади, а також - честь представляти Сумщину на Всеукраїнському етапі змагань у с. Осій Закарпатської області.

 

Щира подяка Кутник Ользі Іванівні за участь у підготовці команди, підтримку командного настрою та постійне вболівання. Подяка Котькалу Олексію Володимировичу - тренеру команди до туристичної смуги перешкод. Окрема вдячність Гомолі Дмитру Олександровичу за атмосферу в команді та Іващенку Сергію Петровичу за високий комфорт транспортних послуг та переживання за "своїх". Подяка Литвиненко Ользі Іванівні за збереження народних традицій та автентичних обрядів нашого краю. А також слова вдячності Зеленській Вірі Єгорівні та Моргун Любов Олексіївні, які також долучилися до окремих моментів підготовки команди.І звісно, директору школи Гур"яновій Тетяні Олексіївні та директору БДЮ - Коротенко Олені Миколаївні - за їхню небайдужість, підтримку (і фінансову також), постійне співпереживання та допомогу. Сподіваємося, що наступний етап принесе не менше задоволення та перемог.

Спасибі організаторам заходу! Час, який був проведений у рамках даного зльоту - золотий, бо наповнений новими родзинками й бажанням іти вперед!

А команду підготували методист БДЮ, учитель біології Великочернеччинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів Сумської районної ради Сумської області - Котькало Є.С. та учитель історії Великочернеччинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів Сумської районної ради Сумської області -Кутник О.І.

Переглядів: 332 | Додав: Євгешка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar