22:18
Підсумки обласного етапу Всеукраїнського конкурсу рукописів навчальної літератури для позашкільних навчальних закладів системи освіти

Підсумки обласного етапу Всеукраїнського конкурсу

рукописів навчальної літератури для позашкільних навчальних

закладів системи освіти, номінація «Патріотичне виховання»

Відповідно до наказу Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації від 17.11.2016 № 609-ОД «Про проведення обласного етапу Всеукраїнського конкурсу рукописів навчальної літератури для позашкільних навчальних закладів системи освіти, номінація – «Патріотичне виховання» з листопада 2016 року по травень 2017 року проходив обласний етап Всеукраїнського конкурсу в означеній номінації.

Згідно з Положенням про конкурс методичні та навчально-методичні матеріали з досвіду роботи позашкільних навчальних закладів області з патріотичного виховання розглядалися за напрямами «Організація навчально-виховного процесу», «Дозвілля, оздоровлення», «Тематичні виховні заходи», «Проектна діяльність», «Інноваційна діяльність».

На конкурс було представлено 143 матеріали, розроблені 197 педагогами позашкільних навчальних закладів Сумської області.

Конкурсні матеріали було розроблено відповідно до напрямів навчально-творчої діяльності гуртків позашкільних навчальних закладів:

туристсько-краєзнавча, військово-патріотична, фізкультурно-спортивна   робота – 56 матеріалів; декоративно-ужиткова творчість – 19 матеріалів; еколого-натуралістична творчість – 24 матеріали; художньо-естетичне виховання – 8 матеріалів; дослідно-експериментальна діяльність – 14 матеріалів; психологічний супровід і соціально-освітня робота – 2 матеріали; ранній творчий розвиток дитини, гуманітарно-оздоровча робота – 17 матеріалів; науково-технічна творчість – 5 матеріалів.

Позитивним у представлених матеріалах є те, що вони розроблені на основі досвіду позашкільних навчальних закладів із національно-патріотичного виховання та розкривають різні складові систем неформальної освітньої роботи.

За висновками експертної комісії призером у напрямі «Організація декоративно-ужиткової творчості дітей та учнівської молоді»  стала керівник  гуртка «Художня вишивка» Сумського районного БДЮ Плескань Ольга Володимирівна, яка посіла ІІ місце за методичну розробку виховного заходу «Обереги і символи України. Подорож у минуле».

Дирекція Сумського районного Будинку дітей та юнацтва дякує Ользі Володимирівні за гідне представлення нашого закладу, бажає їй подальшого творчого натхнення у своїй роботі та чекає на обмін досвідом із керівниками гуртків декоративно-ужиткового напряму по створенню власних методичних розробок і рукописної навчальної літератури.

Так тримати!

Переглядів: 286 | Додав: Євгешка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar