Протягом 2017 року проходив районний етап Всеукраїнської експедиції учнівської молоді “Моя Батьківщина - Україна”, метою якої є активізація діяльності учнівської молоді з вивчення рідного краю та довкілля, географічних, етнографічних, історичних об’єктів і явищ соціального життя, оволодіння практичними навичками туризму і краєзнавства. 
Результати пошукової та дослідницької роботи учасники експедиції висвітлили у своїх звітах та нарисах.
На районний конкурс було представлено 12 робіт із Степанівської №1, Степанівської №2, Стецьківської, Косівщинської, Кровненської, Новосуханівської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів, Великовільмівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, Верхньосироватської та Великочернеччинської спеціалізованих шкіл І-ІІІ ступенів, Могрицького та Яструбинського навчально-виховних ... Читать дальше »

Переглядів: 304 | Додав: Євгешка | Дата: 18.11.2017 | Коментарі (0)

На виконання наказу відділу освіти Сумської районної державної адміністрації від 04.09.2017 № 225-ОД «Про проведення районного етапу обласної краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Сумщина в міфах та легендах» та з метою вдосконалення змісту і засобів національно-патріотичного виховання підростаючого покоління у вересні-жовтні 2017 року був проведений районний етап краєзнавчої експедиції.
На районний конкурс було представлено 13 робіт із Басівської, Степанівської №1, Степанівської №2, Підліснівської, Стецьківської, Юнаківської, Косівщинської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів, Великовільмівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, Верхньосироватської та Великочернеччинської спеціалізованих шкіл І-ІІІ ступенів, Могрицького, Пушкарівського, Яструбинського навчально-виховних комплексів.
На підставі висновків ... Читать дальше »

Переглядів: 296 | Додав: Євгешка | Дата: 18.11.2017 | Коментарі (0)

16 листопада 2017 року на базі ОЦПО та РТМ відбулася обласна краєзнавча конференція "У світі краєзнавчих відкриттів - 2017р.", організована туристсько-краєзнавчим відділом. До участі у заході долучилися юні дослідники рідного краю з усіх куточків Сумщини. Творчі, креативні, наполегливі, сповнені емоційного запалу - вони презентували свої напрацювання протягом року за різними напрямками. 
Програма конференції включала роботу двох секцій, а саме: "Моя Батьківщина - Україна" (історичний та природничий напрям) та "Мій рідний край" (експедиція з активним способом пересування).
Наш заклад - Сумський районний Будинок дітей та юнацтва Сумської районної ради - представляли вихованці фізкультурно-спортивного гуртка "Азимут" на базі Великочернеччинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів Сумсько ... Читать дальше »

Переглядів: 233 | Додав: Євгешка | Дата: 18.11.2017 | Коментарі (0)

04 листопада 2017 року у м.Київ відбувся ІІ Міжнародний фестиваль хореографічного мистецтва «Сузір’я України», метою якого є розвиток і популяризація хореографічного мистецтва на Україні і в інших країнах світу, стимуляція творчих здібностей і професійне зростання хореографічних колективів; підтримка дружніх зв’язків між дітьми і молоддю різних країн світу, обмін досвідом і професійними досягненнями творчих колективів.

  ... Читать дальше »

Переглядів: 289 | Додав: Євгешка | Дата: 18.11.2017 | Коментарі (0)