09:41
Обласна краєзнавча конференція учнівської молоді «У світі краєзнавчих відкриттів»-2016

22 грудня 2016 року на базі Обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю відбулася обласна краєзнавча конференція учнівської молоді «У світі краєзнавчих відкриттів». Захід має власну історію – вже 16 років поспіль консолідує навколо ідеї активізації краєзнавчої роботи учнівської молоді всіх небайдужих.

Конференція ініціюється з метою залучення учнівської молоді до пошуково-дослідницької діяльності, виховання поваги та бережливого ставлення до історико-культурної спадщини українського народу.

Учасниками конференції стали близько 40 юних краєзнавців області, що працювали на секціях Всеукраїнської експедиції учнівської молоді з активним способом пересування «Мій рідний край» та Всеукраїнської експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна» (історичний та природничий напрям).

Конференція проходила у форматі захисту-презентації учнівських пошуково-дослідницьких робіт.

У межах конференції відбувся круглий стіл для керівників делегацій «Формування громадянської свідомості, виховання патріотизму та духовності засобами екскурсійної діяльності», під час якого педагоги представили рекламну продукцію, що відображає екскурсійний і краєзнавчий матеріал свого регіону.

Сумський районний Будинок дітей та юнацтва представляли вихованці фізкультурно-спортивного гуртка "Азимут" (керівник Котькало Олексій Володимирович) на базі Великочернеччинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів Сумської районної ради Сумської області.

Краєзнавчі дослідження були виконані під керівництвом методиста СР Будинку дітей та юнацтва, учителя біології та основ екології Великочернеччинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів Сумської районної ради Сумської області Котькало Євгенії Сергіївни.

Так, географічний проект у рамках Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна» за напрямом "Географія рідного краю" презентував Гирявенко Дмитрій. 

А краєзнавчі дослідження Могрицького кар"єру білої писальної крейди, проведені під час активної частини водного походу ІІІ ступеню складності річкою Псел, у рамках конкурсу "Мій рідний край", представляла Саранчук Анастасія. 

Наші вихованці ще раз довели, що наш позашкільний заклад один із кращих в області, а наші діти - талановиті, розумні, творчі та компетентні у краєзнавстві. Це підтверджують результати конференції та дипломи переможців за напрямками саме наших вихованців.

   

Переглядів: 291 | Додав: Євгешка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar