Новорічна педагогічна кухня
29.01.2019, 16:06

Зустріч перед початком нового 2019 року нагадала «кухню», де збираються з родиною не тільки у будень, а й у свято, приймають гостей, вітають зі святами, пригощають. Це особливе місце, що має притягальну силу своєю щедрістю, гостинністю, теплом. 
Згідно з планом роботи Сумського районного Будинку дітей та юнацтва 11 січня 2019 року у великій залі Сумської районної ради відбулося засідання методичного об’єднання керівників гуртків художньо-естетичного напряму, на якому були присутні директор БДЮ Коротенко Олена Миколаївна, методист Шищенко Наталія Миколаївна, культорганізатор Мірошниченко Наталія Олександрівна та 13 членів педагогічного колективу.
У ході роботи обговорено проблемні питання, визначено завдання на другий семестр. 
Олена Миколаївна підвела підсумки роботи керівників гуртків художньо-естетичного напряму за І півріччя, поділилася інформацією про досягнення вихованців у районних, обласних, усеукраїнських та міжнародних фестивалях, заходах, конкурсах, виставках за 2018 рік. 
Особливу увагу приділили питанню участі вихованців БДЮ у Всеукраїнському фестивалі дитячої та юнацької творчості «Чисті роси» й конкурсу «Чарівні барви Сумщини». 
Наталія Миколаївна доповіла про стан виконання навчального плану, програм, ведення журналів гурткової роботи та інструктажів. Головний акцент зробила на веденні банку обдарованих вихованців, участі дітей у заходах та результативності, подякувала керівникам гуртків за активну участь у проектах «Голос крові: ми – Українці!» та «Кожна дитина має право».
Тож шановні позашкільники, прийміть щирі вітання з початком Нового року та продовженням формування справжнього майстра своєї справи — шеф-кухаря педагогічної кухні, адже, щоб ним стати, потрібні: «освіта професора університету, організаторські здібності фінансиста, скромність диякона, кмітливість хамелеона, надія на майбутнє оптиміста, хоробрість героя, мудрість змії, лагідність матері, терплячість Йова, Боже благословення та наполегливість диявола» (Мішель де Монтень). 
Часто саме на кухні, смакуючи певну страву, ми обмінюємося рецептами. Усім керівникам БДЮ пропонуємо рецепт молодості: 
Систематично випивайте: бальзам мудрості, коктейль творчості, каву бадьорості, відвар пунктуальності, настій терпеливості, екстракт людяності, а також уживайте вітаміни: 
А-для активності; 
В-для бадьорості; 
С– для цілеспрямованості; 
Д-для діяльності; 
Є– для єдності з дітьми; 
Р-для порядності. 
А ще не забувайте робити щорічні щеплення від байдужості, сірості, духовного рабства. Будьте вічним донором—віддавайте своє серце дітям і пам’ятайте: його повинно вистачити на всіх! Виконуйте все це ретельно і будете вічно молодими!
Рецепт приготування хорошого заняття
Візьміть найкращі емоції, ретельно відберіть тільки ті, що позбавлені розчарувань, зла. Після цього розділіть їх на стільки частин, скільки занять вам доводиться проводити кожного робочого дня. Потім додайте до кожного заняття:
12 порцій мудрості
11—терпіння
10—хоробрості
9—працездатності
8—оптимізму
7—відданості своїй справі
6—вільнодумства 
5—доброти
4—відпочинку й турботи про здоров’я
3—гумору 
2—такту 
1 порцію віри в кожного свого вихованця.
Для того, щоб додати гостроти та насолоди вашому заняттю, додайте ложечку гарного настрою, скибку нерозсудливості, за смаком розваги, обов’язково додайте гри й рясно посипте все гарним добрим гумором. Налийте любові до дітей і збийте все енергійними рухами, не допускаючи застою. Поставте ваш витвір на вогонь дитячих сердець. Прикрасьте його посмішками, родзинками та гілочками радості. 
Перед подачею гуртківцям заняття сервірується спокоєм, самовідданістю та професіоналізмом педагога. 
Смачного вам, шановні колеги! 
Бажаємо вам апетиту до освітянської праці та творчості!

Категорія: Методичне об"єднання керівників гуртків художньо-естетичного напряму БДЮ | Додав: Євгешка
Переглядів: 278 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar